Povolební smutek

Z výsledků voleb je mi smutno a úzko. Na Hradě teď bude člověk, který se proslavil svým hrubiánstvím, člověk, který lže, je obklopen korupcí, očerňuje a pomlouvá svého protikandidáta, nejedná čestně.  Tohle není prezident, kterého bych si vážil, tohle je prezident za kterého se stydím! Je mi smutno z toho, že dalších pět let budu muset poslouchat jeho jedy. Zkorumpovaný Šlouf, od kterého se Zeman prý odstřihl, se teď přiznal, že vedl jeho kampaň. Kurva, kde to jsme?? Je mi úzko z toho, kam se bude společnost vyvíjet, když v jejím čele bude stát tenhle morálně zkažený člověk.

Do poslední chvíle jsem věřil, že to Zeman nemůže vyhrát. Že prostě lidi štve. Že tam chtějí někoho čestnějšího, pravdomluvného. Neznám v mém okolí nikoho, kdo by Zemana volil. Což jen dokládá to, co píše Marigold, že česká společnost je rozdělená na dvě, navzájem se nepotkávající skupiny (Článek zde).

Měsíc a půl po té, co předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa prohlásil, že “Stát už není schopen přijímat zákonné normy, které by pak sám dokázal uvádět do praxe, kontrolovat jejich uplatňování a sám je dodržovat” vyhlásí Klaus amnestii a pustí na svobodu tuneláře a podvodníky. Kritiku amnestie bere jako urážku své bohorovné osoby.

Piráti žádali o seznam všech osob zapojených do přípravy amnestie. Žádost o informace na Pražský hrad došla ve středu 9. ledna evidentně v pořádku a prezidentská kancelář měla podle zákona 15 dní na její vyřízení. Tato lhůta již vypršela, nicméně kancelář informace ani neposkytla, ani nevydala rozhodnutí o odmítnutí žádosti.

Kam to spěje?