Jak neprogramovat

Dostal jsem se na nový projekt, na který jsem se těšil, že si konečně budu moci v praxi vyzkoušet AngularJs. Moje natěšení poněkud schladilo to, že projekt po stažení nešel spustit. Jak to?? Protože na něm nikdo nepoužívá build server, testy neexistují a tak si kolegové pushují do repository kód, který nejde zkompilovat. WTF! Jak na tom mám pracovat?

A takhle nějak vypadá commit log. Ty 3 tečky v něm znamenají prázdnou zprávu. Člověk pak hovno pozná, čeho se ten commit týká.

ScreenShot181

To, že tam nemáme žádný build server ani unit testy vedlo jednoduše k tomu, že když jsem si projekt stáhnul, tak jsem ho ani nespustil. Těžko tomu kódu pak důvěřovat…

S přechodem na SVN jsem si také uvědomil, jak zlatý je GIT. Umožňuje commitovat lokálně. Můžu si velmi jednoduše udělat lokální branch. Smazané soubory se mi nevrací. (Tahle podivná featura SNV je podle mně spíš bug. Smažu soubor a commitnu to. Při příštím updatu ho mám zpátky, i když jsem ho smazal. Ugh!) Git pozná, když jsem soubor přejmenoval a nemusím tak jeden soubor označit jako smazaný a druhý jako nový. To je luxus. Proč tohle neumí SVN?

Související článek:

Proč nepsat TODO

Pokud se vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet na Facebooku, Twitteru či jinak 🙂