Jak se mi pracuje se stolem Sit2Stand

Jedním slovem: Skvěle

Stůl je robustní, prý unese až 100kg, ale to jsem nezkoušel. Je programovatelný, takže si můžu přednastavit 3 polohy. (využívám ale jen 2 :))

Zhruba rok a pů jsem měl stůl pro práci ve stoje udělaný z papírových krabic. Nebylo to moc estetické, ale bylo to zadarmo a účel to splnilo. Nevýhodou bylo, že vždycky když jsem se chtěl posadit nebo postavit, tak jsem musel vzít notebook a přenést ho na vedlejší stůl. Což zní jako prkotina, ale pokud jsem zrovna zabraný do nějakého problému, tak poslední co chci, je přerušovat si myšlenky nějakým přesunem. Musel jsem vždycky vytáhnout notebook z dokiny, přenést, zapojit do dokiny na druhém stole, to mi samozřejmě rozházelo velikost otevřených oken, zkontrolovat že jsem vypnul zvuk aby při přenášení nezačal notebook hrát nahlas atd…

Teď když si chci sednout, tak jen zmáčknu knoflík a je to. Nepřeruší se mi flow, ve kterém práve jsem, což je velká výhoda.

Chci také tímto poděkovat svému skvělému šéfovi, že mi ten stůl koupil. Platit ho ze svého by se mi nechtělo, byť bych platit jen polovinu.

Jediná nevýhoda je absence poličky na kabely, zdroj a podobné věci. Předchozí, klasický stůl ji měl, a všechny kabely jsem do ní elegantně schoval. U sit2stand mi kabely visí a plandají. Sice jsem si je nějak svázal, ale ideální to není. Jinak všechno skvělé 🙂