Náboženství, masturbace a zvířata

Pojďme si povídat o sexu.

Online seznamka OkCupid čas od času sesbírá anonymně data o svých uživatelích a udělá z nich nádherné grafy. Výsledky v nich vás možná překvapí. Nejdřív trochu legrace. Věděli jste například, že vegetariáni mají orální sex raději než lidé, kteří jedí maso? (Můžete někdo s rozsáhlými zkušenostmi ten graf potvrdit?)

VegetariansBright

 

Nebo že největší procento lidí, kteří tvrdí, že nikdy nemasturbují, je mezi židy?

NeverMasturbated

 

Hříšnost masturbace  aneb náboženství viny

Nevím, nakolik je ten graf relevantní, protože neznám demografické složení uživatelů OkCupid. Snažil jsem se tedy najít jiné online zdroje a našel jsem zajímavý experiment na Quoře. Dvacetiletý zdravý muž se rozhodl zkusit 2 měsíce nemasturbovat a neejakulovat. Nevedli ho k tomu žádné zdravotní nebo náboženské důvody. Jen čistá zvědavost, jestli to na něj bude mít nějaké prokazatelné účinky. A mělo: bylo mu zle. Zvětšila se mu prostata, bolela ho varlata, a hladina PSA v krvi, podle které se diagnostikuje případná rakovina prostaty, byla vysoko nad normálním limitem. Za jiných okolností by to znamenalo, že je dotyčný v posledním stadiu rakoviny prostaty. Odkaz na studii zde. Tolik tedy ve stručnosti ke “škodlivosti” masturbace. Když jsem byl v pubertě, chodil jsem do libereckého sboru Jednoty Bratrské, kde jsme se kromě jiných věcí učili, že masturbace je škodlivá, hříšná, vede k sobectví a Bůh si ji nepřeje.  Snažil jsem se podle toho žít a pak trpěl silnými pocity viny, protože něco takového se prostě vydržet nedalo. Tímto zdravím liberecké náboženské fanatiky a doporučuji jim film Proboha od Billa Mahera. Kdo jste ho ještě neviděl, tak se koukněte. Bill Maher je možná jízlivý a sarkastický, ale umí krásně vystihnout podstatu organizovaného náboženství.

religulous-poster

Nedávno jsem viděl film Kinsey. Je o americkém biologovi působícím v první polovině 20. století, kterému se jeho studenti svěřují se svými sexuální problémy tak dlouho, až se z něj stane sexuolog. Jezdí po Spojených státech a ptá se lidí na jejich sexuální praktiky, zkušenosti, problémy, bloky atd. Zjistí, že navzdory tomu, že tehdejší společnost odsuzovala masturbaci, nevěru nebo pornografii, tak to dělali všichni, a to v mnohem větší míře, než by byli ochotni společnosti přiznat. S homosexualitou to bylo a je podobné. Byla mnohokrát pokládána za nemoc, úchylku nebo věc pocházející od ďábla. A stejně se děje, dít se bude, a to i mezi zvířaty. Viz video s homosexuálními psy Františka Fuky.

Mrtvá kachna aneb nekrofilní homosexualita mezi zvířaty

Různé sexuální úchylky nejsou jen výsadou lidí. Biolog Kees Moeliker začal studovat sexuální chování ptáků poté, co do jeho okna narazil kačer, zabil se nárazem a druhý kačer s ním vzápětí začal souložit. Zkoumal, nakolik je toto chování běžné a za jakých podmínek k němu dochází. Nejdříve si myslel, že smrt zvířete musí být náhlá, dokud neviděl kačera kopulujícího s 3 dny starou mrtvolou jiného kačera. (Dobrou chuť)

dog duck